Pagina 1 van 1

Fahaka maaltijden

BerichtGeplaatst: 28 apr 2019 20:41
door ernstig92
Hoi allemaal,

Ik ben sins 9 maanden trotse eigenaar van mijn fahaka (Binky)
Nou is hij eindelijk wat groter en wil ik beginnen met voeren van grotere schelpdieren zoals kokkels,mosselen enz.. de vraag is alleen, hoe mag je die schelpdieren aanvoeren. Koken we ze eerst zodat ze een beetje open staan of gooi je ze gewoon rauw in het aquarium? Op internet hier weinig over te vinden. Wie zou mij wat meer op de hoogte kunnen stellen hierover?

Graag hoor ik hier van jullie wat over!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Fahaka maaltijden

BerichtGeplaatst: 31 mei 2019 21:42
door flaaf
Hey ernstig,

Leuk dat je sinds kort eigenaar bent van een fahaka, ik ben zelf ook sinds een maand of 8 eigenaar van een fahaka. Heel lang niks meer gehad na mijn GSP.

Wat voeren betreft maakt rauw of gaar niet zo veel uit, als de mossels klein genoeg zijn dat hij ze kan openbijten laat ik ze dicht, zijn ze te groot dan maak ik ze even gaar zodat de schelp open staat.

Hoe staat het er nu mee? Eet hij goed?

Groetjes.

Re: Fahaka maaltijden

BerichtGeplaatst: 01 jun 2019 08:42
door ernstig92
Hoi Flaaf,

Bedankt voor je reactie! Ik kreeg lang geen reactie dus ben het zelf maar gaan uitvogelen. De kokkels zijn voor hem te groot om zelf open te krijgen dus heb ze even gekookt. Uiteraard in het begin was het wennen maar nu is hij er verzot op. Enige nadeel is dat hij alleen de kokkel eet en de schelp niet ziet staan, laat staan kapot bijt voor zijn tanden. Wat eet die van jou allemaal en bijt die van jou de schelpen wel kapot?

Re: Fahaka maaltijden

BerichtGeplaatst: 01 jun 2019 16:29
door flaaf
De reactie liet inderdaad lang op zicht wachten.
Mijn fahaka krijgt van alles, diepvries kokkels zonder schelp, levende artemia. Kleine mosseltjes die ik zelf uit zee haal (pier). Als ze klein genoeg zijn krijgt hij deze wel open. Heb ook nog een slakken kweek met puntslakken en normale, de puntslakken zijn net iets te hard maar hii kraakt ze wel. Daarnaast geef ik hem vaak levende garnalen en sinds kort rivierkreeft (ga ik ook een kweekbak voor maken). Hij is er gek op!!

Het makkelijkste is denk ik een klein bakje met een slakkenkweek voor de tandjes, als je daar ruimte voor hebt natuurlijk.